2018-08-02 coffeemaxx Sverige AB installerar absolut de första ONYX betalsystem i världen från Svenska Betalsystem AB.

Kaffeautomaterna  kommer att placeras i skolmiljö där anställda och elever kan köpa sitt kaffe med bankkort med blipp funktion och förbetalda taggar.

 

Team coffeemaxx Sverige önskar er en vidare fin sommar!

 

 

 

Nu lanserar vi  CM Espresso Compact från coffeemaxx.se

Äntligen så finns det nu en  Espresso maskin för professionellt bruk såväl som på restauranger, kontor och som numera kan placeras även i det egna hemmets kök. CM Espresso Compact har de mått som gör den lättplacerad i kök på bänk under överskåp, detta har efterfrågas av många!
Okt 10, 2015

———————————————————————————————————————-

Vinnaren 2015 som gör det godaste automatkaffet, CM Espresso Medium från coffeemaxx.se

 

 

För femte året i rad hölls Coffee Professionals Cup, arrangerad av Nestlé Professional i fredags. Där avgjordes vem som gör det godaste automatkaffet. Startfältet var starkt och tävlingsdeltagarna höll även i år en oerhört hög nivå. Vinnare blev Ulf Dahlberg från Skövde.

– Det känns fantastiskt! Det är fjärde året vi är med, andra året vi kommer till final och detta året vinner vi! Det har varit så hög nivå på tävligen. Nu ger vi oss ut och ger arbetsplatserna ännu godare kaffe, säger Ulf Dahlberg.

De åtta tävlingsdeltagarna hade fyra timmar på sig på förmiddagen att justera och ställa in en valfri kaffeautomat. Själva tävlingsmomentet gick sedan ut på att tillaga fem olika sorters kaffe inom loppet av tio minuter. De fem kaffesorterna var svart kaffe med Zoégas, svart kaffe med Nescafé, en Cappuccino, en Espresso och en valfri Signaturdrink där ingredienserna väljs ur en förutbestämd varukorg. Bidragen bedömdes på såväl kvalitet som kreativitet. Tävlingen ställer höga krav på noggrannhet, kunskap och snabbhet.

Tävlingsdeltagarna blir bättre för varje år. Det var en oerhört spännande tävling med flera deltagare i världsklass. Alla visar att automatkaffe kan smaka fantastiskt. Nu har en värdig vinnare utsetts som förutom äran även får 50 000 kronor, säger Ellinor Persson Nordic Marketing Manager, Nestlé Professional.

Proffsens tips: Så får du godaste automatkaffet

1. Maskiner som brygger med hela bönor som mals precis innan kaffet bryggs ger godare kaffe.

2. Använd 100% mjölk, som riktig mjölk eller mjölkpulver, men undvik vegetabilisk ersättning.

3. Om kaffet står och värms på platta så förstörs smaken snabbt, bättre att hälla upp på termos där smaken bevaras i flera timmar.

4. För snabb bryggning ger ett blaskigt kaffe, för långsam bryggning ger ofta en bitter smak. Det är därför viktigt att kaffet får rätt bryggtid, även kallat för extraktion. Ett bra kaffe i koppen kräver sin perfekta tid.

5. Rengöring är viktigt. Utse gärna ett par intresserade kaffeambassadörer på arbetsplatsen som får lära sig att rengöra automaten så att den hålls fräsch mellan kaffeleverantörens besök.

6. Det är viktigt att malningsgraden är rätt för alla olika drycker.

Vinnare i Coffee Professionals Cup 2015:

1:a: Ulf Dahlberg, FiveDayWeek, Skövde

2:a: Dan-Fredrik Asplund, Beans, Stockholm

3:a: Martin Svensson, Four Office, Gislaved

Dessutom vann Martin Axelli, HGM Dryckservice från Malmö den extra utmärkelsen för Bästa Bryggkaffe och Martin Svensson, Four Office från Gislaved priset för Bästa Innovation. Under dagen hölls dessutom en koppningstävling för besökare, sponsrad av Crem International.